2008年3月5日星期三

日内瓦车展如火如荼 - Vårsleppet i Genève er i gang!

Vårsleppet i Genève er i gang!



Det snakkes miljø og atter miljø - men Genève fortsetter å være fremfor alt et underholdende bilshow.
即使现在大家都在谈论环保议题, 日内瓦2008车展仍在继续着汽车的娱乐秀。


Torsdag 6. mars åpner den viktigste årvisse bilbegivenheten, bilutstillingen i Genève, sine dører for publikum. Vi har allerede vært der og tatt en titt i anledning pressedagene som finner sted to dager i forveien.

Genève 2008: Første bildespesial (2008日内瓦车展的最新图片)

Det er ganske sensasjonelt at lille Norge er representert - og ganske så synlig - i Genève ...
另我们十分 感动的(sensasjonel)是挪威的小小展台在展会上备受瞩目.

Grønt
Bakgrunnsfargen på hjemmesiden til bilmessen i Genève er grønn. Gjennomgangstemaet er selvsagt miljø - eller rettere sagt hvordan løse konflikten mellom menneskenes stadig økende behov for mobilitet og belastningen denne påfører våre naturgitte omgivelser. Dette er for øvrig temaet for et eget forum som organiseres under messen.
绿色是今年展会的主题色调。不言而喻的(selvsagt)主题正转变到环境焦点上,更直接的说(rettere sagt)就是要解决不断增长的人类对 行动(mobilitet)的需求与因此而增加更多负担的大自然之间的斗争。另一个主题就是由大众自己组织的论坛。


Løsningene uteblir
(300x179 pixel - 18416 bytes)
Norske Think viser denne konseptbilen i Genève: Think Ox, en elbil for familien.
挪威的小车Think在日内瓦车展上展出了他的概念车:Think Ox, 一部为家庭设计的 流线小车(elbil)。
Heller ikke i år er den endelige løsningen der, og det er sannsynlig at det vil komme mange år med bilmesser hvor vi må konstatere det samme.

Men nå er i hvert fall grønnfargen der, og det er ingen tvil om at bilprodusentene i stadig større grad er seg sitt ansvar bevisst. Så å si alle har et forslag eller flere til midlertidige løsninger - det vil si reduksjon av forbruk og utslipp gjennom bruk av hybridløsninger, bio-drivstoff, elektriske motorer, naturgass og lignende.

Norge til stede
Det er ganske sensasjonelt at lille Norge er representert - og ganske så synlig - i Genève. Dette er tross alt verdens mest internasjonale bilmesse og det obligatoriske møtestedet for verdens bilbransje hver vår. Think Global har en stand utenfor selve messehallene. Der vises toseteren Think City og en temmelig visjonær konseptbil som kan tilby plass til hele familien. Denne overraskelsen fra den norske produsenten heter Think Ox, og er på mange måter en rullende datamaskin. Vi vil komme tilbake til denne i en egen sak.

Det er imidlertid ingen produksjonsklar bil, og den er nok langt fra "rett rundt hjørnet".

Stor underholdning
(300x200 pixel - 20564 bytes)
Suzuki forbereder publikum på en kommende mellomklassebil. Her konseptet Kizashi 2.
这辆是铃木为消费者准备的中价车, 这是它的概念车形Kizashi 2.
Men en bilmesse, og særlig en så mangfoldig en som Genève-utstillingen, er og blir god underholdning.

Også i år finner vi de interessante nyhetene som vi har omtalt her på disse sidene - Fords Europa-SUV Kuga, Volkswagens gjenfødte sportskupé Scirocco og stilige Passat CC, Mercedes' Nte ansiktsløftning på SL-roadsteren og Subarus helt nye Forester. For eksempel. Mer spektakulære godsaker er for eksempel Fisker Karma, en Zagato-designet Bentley, en Maserati kréert ved en Torinos designhøyskole, Maserati Gran Turismo S og mye, mye mer.

Vi inviterer dere til å ta en tur sammen med oss i messehallene i Genève. Det er enkelt og billig: Bare bla dere gjennom vårt første fotoalbum fra Genève.

没有评论: